Snygg kolsyremaskin i köket – Wassermaxx Deluxe

Bland Wassermaxx produkter ingår Wassermaxx Deluxe som har en väldigt lockande design. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass samt vikt än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på omkring 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga samt två PET-flaskor.

Det enda man måste göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ca 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar ungefär 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att tvätta för hand med hjälp av en aning diskmedel samt vatten.

Wassermaxx Deluxe ger smakligt kolsyrat vatten alternativt smarrig läsk på endast några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man därnäst smaksätta vattnet med läskessenser alternativt bordsvattenaromer så droppar man enbart i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, gör egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser och socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort urval, men det de erbjuder håller god kvalitet. Det finns självfallet andra märken man kan testa när det handlar om smak. Sodastream har massor smaker, de innehåller i regel både artificiella sötningsmedel och socker. Aromhuset har ett brett urval av bordsvattenaromer utan socker och sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra bolag som framställer olika essenser är Sonjo och saftföretaget Bob.

sodavatten smakersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss mellan 1-2 liter vatten om dagen och det är för många tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, alternativt en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan experimentera fram olika favoritsmaker samt variera smaklöst bubbelvatten med ordentligt smakrika läskedrycker, allting efter individuell dagsform.

Att inhandla vatten på flaska är sanslöst kostsamt om man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ca 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så stor skillnad är det inte ifall man räknar in kostnader för kolsyra samt eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att göra sitt eget bordsvatten mot att handla buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det exakt så som man vill ha det, många gånger kan Ramlösa, Loka och Vichy Nouveau upplevas som lite blaskiga då smaksättningen är oerhört mild. Ifall man smaksätter själv så anpassar man mängd efter egen smak. Man slipper dessutom släpa tunga flaskor, burkar och backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allt man behöver hemma. Bara co2 cylindern behöver fyllas på någon gång ibland. Detta medför självklart också att man gör en god handling för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan finna massor av skilda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx och Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer samt i större varuhus.