Otaliga möjligheter med en kolsyremaskin

Soda vatten är egentligen kolsyrat vatten berikat, på antingen naturlig väg eller genom tillsatser, med salt och andra mineraler. Idag kallar vi ofta all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur enkelt som helst att ordna till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream eller Wassermaxx.

sodavatten

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än någonsin. De stora läskföretagen tjänar massor av pengar på att saluföra buteljerat bordsvatten till alla kolsyrefantaster runt om i Sverige – och övriga världen. Det är en gigantisk industri. Dessvärre får både våra plånböcker samt vår miljö betala ett relativt högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten samt läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett effektivt sätt och någorlunda raskt så förorenas vår luft och vårt vatten med en mängd giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor samt burkar som aldrig pantas och man inser hastigt att det medför en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – med kolsyra och en aning smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av oerhört bra kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en normal person att inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten eller smaksatt bordsvatten istället för vanligt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock förena dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken endast därför att man vill skydda miljön alternativt spara några slantar. Ifall man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper därtill kånka tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar tillbaka. Det bästa av allting är att man dessutom bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka samt Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer oerhört fint ute i handeln. Ifall man handlar hem lite annorlunda bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man personligen kan besluta precis hur mycket smak man vill ha i och att man kan framställa sina egna favoritblandningar som kanske inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer vanligen med alla tillbehör man behöver för att komma igång att framställa sitt eget sodavatten. Det är alltså själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en eller ett par PET-flaskor. Köper man ett paketerbjudande för en aning extra pengar så får man stundtals med smakprover alternativt andra extra tillbehör.

Så om man vill göra en insats för både sig själv samt miljön så är det möjligtvis en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får även sitt soda vatten precis så som man vill ha det.