Mjuk och lekfull smak av söt skumbanan – med Aromhusets essens

Nu kan man smaksätta sitt kolsyrade vatten med smak av skumbanan! Smakessensen Banan blir barnens favorit i bubbelvattnet, kanske tillsammans med Toffee Kola. Eftersom essenserna är fullkomligt fria från socker så kan man njuta av smaskig smak av skumbanan utan oro för välbefinnande, vikt eller sockerchockar.

Smaken av banan förknippar vi ofta med barndomen. Banan ges i mosad form till ordentligt små barn och är praktisk att ge i sitt skal till lite större barn. Smaken är söt och mjuk och passar därför små barnmunnar alldeles ypperligt. Dock brukar vi fortsätta att älska banan också upp i vuxen ålder. Banan som ingrediens i desserter är vanligt, till exempel Marängsviss, Banana Split alternativt bara vanlig bananglass.

kolsyrat vatten smakeraqviasodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Aromhuset heter det märke av smakessenser för kolsyrat vatten som är framtaget av Gert Strand AB. Det finns 16 annorlunda smaker, däribland Banan. Samtliga 16 essenser är fria från socker samt sötningsmedel och all sötma i essenserna kommer från de naturliga aromerna. Aromhusets Banan ger ens kolsyrade vatten söt och mjuk smak och kan med fördel dessutom blandas tillsammans med andra smaker. Eftersom banan är en exotisk frukt passar den bra ihop med både Melon, Persika och Ananas, men även tillsammans med Toffee Kola – då själva banansmaken är lite åt skumbananshållet. Det skojiga med Aromhusets essenser är att man kan blanda hur man vill och på så sätt få fram smaker som annars inte går att hitta.

Smaksatt kolsyrat vatten har vunnit mycket mark bland oss svenskar på senare år, vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten är naturellt dito och sortimentet har ökat kvickt. Ändå tyckte Gert Strand att det fanns en avsaknad på varierad smakstyrka och miljövänliga alternativ och fann lösningen med hjälp av sina essenser. Genom att personligen smaksätta det kolsyrade vattnet väljer man precis hur mycket smak man vill ha i sitt vatten. Därtill fungerar Aromhusets essenser lika bra i hemkolsyrat vatten som i handlat sodavatten vilket innebär att man kan välja det miljövänliga alternativet om man vill. Transporterna av kolsyrat vatten bidrar till otroliga mängder miljöutsläpp och det färdiga sodavattnet är väldigt dyrt gentemot kranvatten som kolsyras hemma.

Flaskorna med essens till kolsyrat vatten från Aromhuset består av 30 ml arom. Strand rekommenderar att man blandar ca 2 ml essens i en liter vatten som utgångsläge. Efteråt kan man addera alternativt dra ifrån efter hur man vill att det ska smaka. Det färdiga smaksatta bubbelvatten man finner i butik har tämligen klen smak, motsvarande ca 1 ml av Aromhusets essenser per liter vatten.

Man kan även använda Aromhusets Banan som smaksättare i annat, det är kul att experimentera med smakerna i t ex grädde, yoghurt och glass.

Man doserar aromerna med hjälp av den lilla flaskans kapsyl som rymmer 3 ml, men en doseringspipett följer också med så att man kan mäta upp med ännu större precision. Det kan behövas om man t ex vill smaksätta en rätt så liten mängd vatten.