Mineralvattnet Ramlösa är mycket bra för hälsan

Varför ska man betala för mineralvatten då man lika gärna kan införskaffa en kolsyremaskin och bubbla till kranvattnet? Det här är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det blott rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är minsann lite avvikande och det rör sig om en förfriskning som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

smaksatt

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du värk i magen, kolik, eller är du möjligen aningen galen? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg för att bli av med åkommor som legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är avsevärt gripande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade botande verkan. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn därför att råda kur på olika åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är likaså något som kan vara bra för hälsan för den är innerligt grann. Ifall du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att spatsera i denna park, och kanske tar du en liten paus där du självfallet dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att intaga vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att dricka kolsyrat vatten från en källa såsom Ramlösa brunn så måste man komma ihåg att vatten är enormt bra för oss människor. Detta särskilt om man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt samt kalorifritt.

När man handlar mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det resultera I att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man verkligen mår bättre. Det behöver alltså ej vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver dricka mer för att må bra.

Ska man köpa färdigt mineralvatten alternativt göra sitt eget?

Nu kan det självklart bli rätt kostsamt att dricka Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att satsa ekonomiskt i en kolsyramaskin. Det här är ett lätt sätt att få godare bordsvatten på och även något som kan få barn att bli mer intresserade av att intaga nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju icke utesluta det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och också köpa Ramlösan sporadiskt. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga bekymmer för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, precis som Ramlösa gör, likaså krydda med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt roligt.