Med hjälp av en kolsyremaskin gör man billigt bordsvatten

Nu kan du göra hemmagjort kolsyrat vatten

Givetvis behövs en kolsyremaskin bland hemmets elektriska prylar så att möjligheten att producera eget kolsyrat vatten framör att handla det dyrt i butik finns. Kolsyremaskiner kan man tillämpa för att kolsyra vatten, med eller utan smak, men likaså för att producera egen läsk. Det är en trevlig maskin att ha hemma, som hela familjen kan ha massor av tillfredsställelse av, inte minst barnen som anser att såväl förlopp som resultat är superkul!

sodavatten smakersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Ordinärt, alldagligt vatten omedelbart från kranen i all heder – det kan utgöra en felfri räddare i nöden när man är supertörstig och behöver få i sig rejäla klunkar vatten raskt och effektivt – till exempel efter träning. Men kolsyrat vatten slår alldagligt vatten vid närapå samtliga andra tillfällen. Bubblorna som skapas av kolsyran bidrar till en känsla av fräschör och lämpar sig såväl med måltid som utan. Många tycker om att ha lite kolsyrat vatten på bordet att intaga till maten, andra vill ha ett glas bubbelvatten framför TV:n på kvällen.

Se till att kolsyra riktigt kyligt vatten

Kolsyra trivs onekligen bäst i kyligt vattnet, ju varmare vätskan är, desto snabbar spricker kolsyrebubblorna. Eftersom man vill bibehålla kolsyran så länge som möjligt så ska man hålla drickan så kall som möjligt, is är förträffligt att placera i glasen/flaskan/tillbringaren och när det inte dricks så måste vattnet helst förvaras förslutet i kylskåpet.

Ge smak åt bubblorna med Aromhusets enastående bordsvattenaromer

För att sätta smak på sitt hemkolsyrade vatten är Aromhusets bordsvattenaromer ens allra ultimata alternativ. De skänker fyllig, men samtidigt diskret smak som inte på något vis tar överhanden. Det finns 22 olika smaker i Aromhusets sortiment av bordsvatten och alla går att sammansätta med varandra, så kombinationerna är nästan oändliga.

Barnen tenderar att bli otroligt förtjusta i de mjuka smakerna av Banan, Persika, Jordgubbe, Smultron, Vanilj, Toffee Kola samt Blåbär medan mer utvecklade smaklökar föredrar Granatäpple, Svart Vinbär och Pepparmint. Just smaken Pepparmint är en ganska ny smak och helt klart inte den första smaken man tänker på i bordsvattensammanhang. Men som en efter maten-dryck är denna smak förträfflig och måste helt klart testas! Inget fräschar upp en mun bättre än kolsyrat pepparmintsvatten.

Mer än bara bordsvattenaromer

Aromhuset gör inte enbart bordsvattenaromer, utan också läskkoncentrat, för den som vill ha mer smak och en aning sötma. Bordsvattenaromerna ger ingen sötma åt dryckerna alls, men läskkoncentraten gör – trots att de består av mindre än 80 % mindre socker än i annan läsk.

Man kan, om man vill, söta sitt bordsvatten med hjälp av en droppe Sucralose alternativt två, likaså i Gert Strand AB:s (som ligger bakom Aromhuset) sortiment. Det smaksatta, kolsyrade vatten man hittar i affär saknar sötma, men man är obehindrad att prova hur man vill och stundvis kan en aning sötma vara smakligt i det kolsyrade vattnet.

Bordsvattenaromerna går också att använda till annat, en favorit är att ha Toffee Kola i naturell yoghurt på morgonen – man får alla fördelar som kommer med den nyttiga, naturella yoghurten, plus fantastisk mjuk och len smak av Toffee Kola.

Handla dina bordsvattenaromer från sajten www.allt-fraktfritt.se, så besparas du fraktkostnader!