Förhöj smaken på ditt vatten med Soda Stream smaker

Det finns en hel del Sodastream smaker på marknaden. Sodastream var först med att framställa kolsyremaskiner för hemmet, det skedde av en man vid namn Guy Gilbey så tidigt som år 1903. Rika hushåll, och bl a det brittiska kungahuset blev först med att få tillgång till sodastreamers men inte förrän på 50-talet nådde de den kommersiella marknaden.

Sodastreams stora genomslag kom under 70-talet och höll i sig genom 80-talet. Än idag är vi många som har nostalgiska barndomsminnen förknippade med Sodastream. Under 90-talet hade intresset för bubbelmaskinerna svalnat och man sålde knappt några maskiner alternativt tillbehör alls. Idag ser vi hur trenden har vänt, försäljningen av sodastreamers är större än någonsin.

smakessensersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Det ligger helt rätt i tiden att skaffa sig en Sodastream, vi dricker mer och mer kolsyrade drycker och dagens konsumenter är inte villiga att kompromissa med det de vill ha. De kolsyrade drycker man handlar i affären består till minst 90 % rent vatten, vatten som vi har, om inte ännu renare, direkt i våra kranar. Svenskt vatten är ett av de renaste vatten man kan finna på jorden, och Livsmedelsverket genomför kontinuerligt noggranna kontroller för att garantera vattnets höga kvalitet.

Vatten är det nyttigaste man kan intaga, men i längden kan det kännas trist att dricka det slätt ur kranen. En aning kolsyra gör hela skillnaden och eventuellt en aning smak för den som inte uppskattar smaklöst vatten. Ramlösa, Vichyvatten och Loka är namnen på några av våra populäraste mineralvatten, de finns både med och utan smak och utbudet på smaker är relativt stort.

Kånkandet av dessa flaskor från affären och därefter åter igen för återvinning är både dyrt samt tröttsamt, för att inte tala om vilket slitage det utgör för miljön med allihopa transporter och onödigt skräp. Om man har sin egen kolsyremaskin så kan man på enbart några sekunder ha färdigt mineralvatten hemma i köket, utan vare sig dyra köp samt släpande av flaskor hit och dit.

Med en egen sodastreamer kan man själv fastslå hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten, vilken smak man känner för i ögonblicket, samt hur mycket smak man vill ha. Det är alltså på alla vis mer bekvämt och gott att framställa sitt eget bordsvatten.

Gillar man läsk så har Sodastream smaker åt de flestas uppskattning. I det totala utbudet som presenteras på Sodastreams hemsida så uppgår antalet till 25 annorlunda smaker, där inkluderas läskessenser, bordsvattenaromer och light-smaker för den som är försiktig med kalorier. Det är dock inte lätt att finna samtliga dessa Sodastream smaker ute i handeln.

Aga, som är Sodastreams största konkurrent gör också egna smaker, mest bordsvattenaromer. Andra som gör goda essenser och aromer är Aromhuset som har 16 annorlunda aromer och 35 års erfarenhet, samt Sonjo som erbjuder intressanta smaker såsom exempelvis originalsmaken på Champis. Saftföretaget Bob gör läskessenser helt utan sötningsmedel men med någorlunda hög andel socker.

När det gäller Sodastreams egna smaker så är det bra att känna till att de flesta innehåller både sötningsmedel samt socker, det gör att sockerhalten är något lägre än i exempelvis Bobs essenser. Aromhuset har varken i socker eller sötningsmedel i sina aromer och är därmed ett ganska hälsosamt alternativ. Lightvarianterna av Sodastream smaker består av inget socker alls.