Få mumsig päronsmak på ditt kolsyrade vatten med Aromhusets Päron

Ett saftigt päron uppskattas av både vuxna och barn i blandade åldrar. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som helst växer samt frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras någorlunda länge i kylig miljö, men är mycket känsligt för stötar varefter det ruttnar fort.

smakaromersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Smaken av ett moget päron är söt samt mjuk och är inte alls lika syrligt som äpplet. Det finns olika sorter och både smak samt konsistens varierar. Ett päron kan vara någorlunda torrt, mjöligt eller så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Vanligtvis används päronet till att ätas som det är, men ibland görs det även mos alternativt juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser för kolsyrat vatten så valde han att göra en essens som har smak av Päron. Han var bestämd på att det skulle kunna bli en favorit bland många. Aromhusets Päron är en essens helt utan socker eller sötningsmedel. Både smak och lukt stämmer totalt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är riktigt gott samt uppfriskande.

Samtliga Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är oerhört välsmakande som den är alternativt ihop med Äpple alternativt Persika. Päron samt Vanilj är dessutom en klockren kombination, om än kanske aningen otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger väldigt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn och vuxna och är absolut ett piggare alternativ än vanligt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är ofantlig men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande rätt så begränsat. Det finns ganska många smaker, men smakstyrkan är oftast mycket svag och emellanåt hade det varit smakligt med lite extra smak.

Aromhusets essensflaskor består av 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något över den man httar i butikens drycker. Det är dock fullkomligt upp till en själv om man vill ha svagare eller starkare smak och med flaskans kapsyl eller medföljande doseringspipett är doseringen verkligen enkel.

Man kan använda Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp och göra en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och åstadkomma jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron och övriga essenser så passar de lika bra att ha i samtliga sorters kolsyrat vatten.