Få hjälp med ditt val av kolsyremaskin med Wassermaxx test

För att få bättre inblick I vilken kolsyremaskin som ska väljas så kan man läsa några Wassermaxx test. Wassermaxx har flera skilda modeller ute på marknaden där den billigaste startar på runt 500 kronor. Sodastream kallas Wassermaxx stora konkurrent och är också det märke som flest människor associerar med konceptet att kolsyra vatten hemma. Sodastream var först av alla med en kolsyremaskin för hemmabruk för över 100 år sedan.

På 70- och 80-talet var det oerhört populärt att skaffa en kolsyremaskin och många minns än idag Sodastreams slogan «Get busy with the fizzy» som hängde med i massor år. Man smaksatte sitt bubbelvatten och gjorde egna läskedrycker, experimenten var otaliga.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerläskeblaskvichy vattenmineralvatten

Av någon orsak avtog intresset för sodastreamers på 90-talet, troligen blev det mättat under tidigare årtionde. År 1998 köpte det israeliska företaget Soda club upp det stora varumärket Sodastream och 11 år senare – alltså 2009 var det Wassermaxx tur att slå sig samman med den andra jätten. Därför är idag alla dessa tre varumärken ägda av samma företag och producerar relativt likvärdiga produkter. Sodaclub samt Sodastream är detsamma rakt av, bara under annorlunda namn i olika länder.

Varför Wassermaxx har blivit så stort är att de hela tiden har erbjudit bra produkter till något lägre priser än Sodastream. Ifall Sodastreams billigaste kolsyremaskin har kostat 600 kronor så har Wassermaxx kostat 500. Utseendemässigt påminner de om varandra och funktionerna är oftast desamma.

Det finns mängder av Sodastream och Wassermaxx test på webben, både i skrift och som videor på t ex Youtube. För somliga är dessa test en någorlunda god vägledning i djungeln av kolsyremaskiner.

Till sin nya Wassermaxx får man oftast med en kolsyrepatron från Aga, som är företaget som marknadsför Wassermaxx här i Sverige, och en eller två PET-flaskor. Med hjälp av en Sodastream får man med deras egen gaspatron som går under namnet Alco2jet. Bägge co2 cylinders består av samma mängd kolsyra, behållarna har även samma storlek och samma typ av ventil. Det enda som egentligen skiljer dem åt är etiketten. När man har använt upp sina 425 gramkolsyra, som var gaspatron består av, så lämnar man tillbaka den tomma co2 cylindern hos sin återförsäljare och får en fylld för ca 89 kronor. En ny kolsyrepatron kostar över 200 kronor. Varje gaspatron med 425 gram kolsyra räcker till ungefär 50 liter vatten.

Fastän kolsyremaskinernas storhetstid på 80-talet så är det nu på 2000-talet som konceptet säljer bättre än tidigare. I tider då samtliga vill unna sig gott bordsvatten, med smak och bubblor, fräscht mineralvatten eller smaskig läsk, så inser allt fler att det är bättre ur både ekonomisk- och miljösynvinkel att framställa sin egen favoritdryck hemma. Man slipper släp och kånk med flaskor till och från butiken och man bidrar inte till alla miljövådliga gaser som släpps ut när buteljerade drycker fraktas landet – samt världen – runt.

Det är inte enkelt att vara medveten om vilken kolsyremaskin man bör lägga pengar på, somliga vill ha något billigt men pålitligt, medan andra lägger enorm vikt vid attraktiv design samt tuffa attiraljer. Genom att ta det av ett Sodastream alternativt Wassermaxx test så kan letandet bli lite lättare.