Få barnasinnet att vakna till liv med smultronvatten

En av Aromhusets tre nya smaker för kolsyrat bordsvatten är Smultron. Succén fortsätter för Gert Strand ABs bordsvattenaromer och sortimentet ökar. Utöver de tre senaste vattenaromerna tillkommer också 2 nya smaker för grädde. Att Strands smaktillsättare inte har några kalorier eller kolhydrater bidrar säkerligen till framgångarna, men det råder ingen tveksamhet om att smakerna är värda all uppmärksamhet.

kolsyremaskin

Aromhusets smultron leder en tillbaka till barndomens sena somrar. Man promenerade ut i skogsbrynen eller mot vägkanterna för att plocka på sig dessa naturliga smågodis. Traditionen bjöd att man skulle trä de smultronen på strån, men vanligtvis hann de inte så långt utan åkte ner i glupska barnamagar på vägen. Smultronen, som ser ut som små jordgubbar, har en mycket ljuv och len smak som framför allt gillas av barn. Dock inte sagt att smultron inte skulle locka till sig vuxnas entusiasm, en mer uppenbar smak av sommar, sol samt växtlighet får man eftersöka.

Att hälla i sig kolsyrat vatten med arom ersätter normalt, slätt vatten och smaklöst bubbelvatten allt mer. Varför hälla i sig trist när man kan dricka skoj? De smaksatta vattensorterna som finns ute i butikerna kostar jättemycket om man jämför kranvattnet därhemma, ändå går försäljningen strålande! Kranvattnet är mest hälsosamma vatten man kan finna i Sverige, rent och fräsch och kristallklart. För att pigga upp det aningen gör man förståndigt i att fixa en kolsyremaskin.

En kolsyremaskin går att få tag på för under tusenlappen och kolsyrepatronen räcker till många liter. Ifall man verkligen tycker om kolsyrat vatten så är detta en smart satsning. Man får färskt kolsyrat vatten, med exakt den mängd bubblor man önskar. Med Gert Strand ABs smaksättare får man därutöver exakt den arom man önskar, om det nu råkar vara just nykomlingen Smultron, exotiska Cherimoya eller klassiska Citron. Hela 23 smaker finns inom Strands utbud, alla med sin särskilda smak och beundrarskara.

De andra två nykomlingarna under varumärket romhuset är Lingon och Pepparmint. Ytterligare ett omtyckt, svenskt bär, samt en lite mer våghalsig smaksättare för bubbelvatten.

En flaska av Aromhusets bordsvattenaromer rymmer 30 ml, det är små flaskor det handlar om. Fastän sin ringa storlek så räcker flaskan till att smaksätta hela femton liter kolsyrat vatten så priset per liter är mycket liten. Har man ingen kolsyremaskin går det bra att droppa de goda essenserna i smaklöst kolsyrat vatten om man önskar.

Man doserar bordsvattenaromerna med flaskornas kork, 2/3 är lika med 2 ml som är lagom till en liter vatten. Man kan även nyttja sig av den medföljande pipetten som är speciellt behändig när man vill dosera mindre mängder vatten.

För att köpa Aromhusets Smultron, alternativt något övrigt ur Aromhusets upplaga så gör man det billigast direkt från Gert Strand ABs egen webbshop www.allt-fraktfritt.com. Här finns samtliga smaker ur samtliga serier. Driver man ett företag och önskar lägga pengar på större flaskor finns några smaker att finna i 270 ml-flaskor med pumpkork.

Gör dig personligen en service och avnjut Aromhusets bordsvattenarom med smak av Smultron, blunda och dröm dig tillbaka till barndomens somrar och alla små smultronställen de kantades av.