En konkurrent till Soda Stream är Wasser Maxx

Aga marknadsför Wasser Maxx som är ett stort märke i handeln vad gäller kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till alla kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», det skedde år 1903. Fastän idén har funnits med ett bra tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev riktigt populära.

Sodastream är så klart Wasser Maxx största konkurrent och lever väl på sin höga kvalitet samt långa erfarenhet. Aga är dock även väletablerade och står sig ganska bra mot Sodastream tack vare hög kvalité samt lite lägre priser. Aga tillverkar också carbonatorer, både för hemmabruk och professionellt användande. De är kända som specialister på kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, även till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret och kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Vissa av dessa har även vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, och gör det extra friskt och fräscht var gång man vill intaga lite bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar innehålla kolsyra för ungefär 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett sortiment av vanliga kolsyremaskiner, vilka därtill är lite billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare regelbunden kvalitet och konkurrenskraftiga priser som Wasser Maxx lyckats bli en så pass enorm medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aga gör sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra enligt – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet och Alco2jet består av lika mycket och båda cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att nyttja till båda märkena. Detta för att gaser inte ska kunna förväxlas samt användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ungefär 50 liter vatten, vilket förstås beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är förbrukad lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man handlar en ny.

Aga framställer inte endast Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer och enastående kolsyra, utan också aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken består av socker alternativt sötningsmedel, dessutom har de två klassiska cideressenser. Andra bolag som är framgångsrika på aromer samt essenser är Aromhuset, Sodastream, Bob och Sonjo.

Kolsyrat vatten är dyrt att köpa i vanliga butiker. Fastän innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ungefär 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör ifall vi kolsyrar och smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att göra sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man ganska snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är mycket lättare att få i sig tillräckligt med vätska om man dricker goda drycker. Istället för att slösa slantar på dyra flaskor vichyvatten kan man framställa sitt eget, som blir exakt så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra till samtliga miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare och mer miljövänligt.