Effektiv, snygg och stilren kolsyremaskin – Soda Stream Pure

Soda Stream Pure är en sodastreamer där man har lagt mycket tanke bakom designen. Med rostfritt stål samt slimmad design är den närmast en accessoar i ett modernt kök. Hela maskinen går i färgerna svart och silver och alla viktiga detaljer är i rostfritt stål.

Det finns sex modeller i Soda Streams aktuella utbud, Jet heter den mest basala modellen, som utför sitt jobb, och har diskret design. Penguin heter den dyraste modellen där mycket tanke ligger bakom just designen och istället för plastflaska har den snygga glasflaskor.

sodavatten smakersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

En Soda Stream Pure kostar omkring tusenlappen och då ingår ett par PET-flaskor samt en kolsyrepatron, Alco2jet, med 425 gram kolsyra. Alco2jet har standardstorlek och räcker till att kolsyra ungefär 50 liter vatten. När kolsyrepatronen har tagit slut så lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en påfylld mot 89 kronor. Att införskaffa en ny gaspatron kostar över 200 kronor.

Soda Streams största konkurrent heter Wassermaxx och marknadsförs av Aga, som har gjort sig kända som lite av specialister gällande kolsyra. Aga producerar också carbonatorer, som är en aningen mer avancerad version av kolsyremaskiner. De små för hemmabruk kostar mellan 3-5000 kronor och installeras under vasken i ens kök. Från aggregatet går en slang som ansluts till en kran som installeras i vasken. Efteråt har man kolsyrat vatten omedelbart ur kranen.

Det är givetvis en betydligt större investering att skaffa en carbonator, men en mindre kolsyremaskin tar varken upp särskilt mycket plats eller är en överväldigande investering. Ifall man dricker mycket kolsyrat vatten så tjänar man in pengarna man lägger på sin kolsyremaskin ganska snart. Om man vill ha smaksatt vatten tar det lite längre tid, men i det långa loppet blir ens drycker billigare.

En annan orsak till att skaffa en sodastreamer är att det svenska kranvattnet håller alldeles enastående kvalitet. Vårt vatten går under stränga kontroller för att försäkra oss högkvalitativt dricksvatten, och i jämförelse med buteljerat vatten är det därutöver löjligt billigt.

Det buteljerade vattnet och alla kolsyrade läskedrycker som vi är så glada för reser långväga för att nå fram till våra närbutiker. Det utgör en hälsorisk för miljön som uppenbarligen kan undvikas genom att vi använder vårt eget kranvatten som dricksvatten.

Med en kolsyremaskin piffar man upp sitt kranvatten med kolsyra på endast några sekunder och vill man smaksätta det finns det idag massor av valmöjligheter. Soda Stream framställer sina egna läskkoncentrat, det gör likaså Sonjo och saftföretaget Bob. Är man mer ute efter smaksatt bordsvatten så framställer Aga några smaker. Aromhuset heter ett bolag som har tillverkat bordsvattenaromer i 35 år, de adderar varken socker eller sötningsämnen och har ett utbud på hela 16 smaker.

Det är bestämt lättare att få i sig sin dagliga dos av vätska om det man dricker är gott, är det även miljövänligt samt underhållande att förbereda så har man allting vunnet. Barnen tycker ofta att det är jättekul att vara med i kolsyreprocessen och själva få välja smak efter humör. Att en Soda Stream Pure tar upp så pass lite plats som den gör är bara ytterligare en sak i ledet av alla fördelar.