Den som behöver vägledning kan läsa en Soda Stream review

Det finns mängder av användbara Soda Stream reviews att läsa på internet. Allting från avancerade recensioner upplagda som filmklipp på youtube.com, till organiserade reviewcenters som pricerunner.se, alternativt på nätshoppar med bedömningsskala på varje produkt. En Soda Stream review är alltså en form av recension på Soda Streams produkter.

Det är klokt att titta på olika produktrecensioner innan man bestämmer sig för ett köp. Samtliga människor är inte ute efter samma sak, så genomgående reviews är bäst. Eventuellt är lågt pris betydelsefullt för en människa medan förtjusande design är viktigare för en annan.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvattenaromerläsk syprupkolsyrat vattensodavattenbordsvatten

Soda Stream framställer både kolsyremaskiner, gaspatroner, PET-flaskor och smakessenser för läsk – dvs allting man behöver för att producera sina egna kolsyrade drycker.

När det handlar om Soda Streams smaker så har de en del på marknaden, de är söta samt gjorda för att framställa läsk. Innehållsmässigt använder Soda Stream både sötningsmedel samt socker i de flesta av sina smaker, några har endast sötningsmedel.

Det finns självfallet konkurrenter till Soda Stream, både vad gäller maskinerna, kolsyran och smakerna. Wassermaxx från Aga producerar likvärdiga kolsyremaskiner som Soda Stream, men håller generellt snäppet lägre priser. Aga tävlar också när det gäller kolsyran, då de har blivit lite av specialister på det området.

Uppskattar man smaksatt bordsvatten så gör Aga också populära bordsvattenaromer, men här är Aromhuset en stor konkurrens med 35-årig erfarenhet, stort utbud och trumfkortet att de varken tillsätter socker eller sötningsmedel i sina aromer. En riktig bubblare i smaksammanhang är Sonjo, som har ett stort sortiment av både läskessenser samt bordsvattenaromer. De har flera intressanta smaker på sin meny, bl a originalreceptet på Champis som de får producera på licens av Pripps.

Vi är många idag som investerar i egna kolsyremaskiner. Det är ett ekonomiskt, underhållande samt miljövänligt alternativ. Ekonomiskt då man i längden sparar pengar på att bubbla sitt eget kranvatten, till och med ifall man köper dyra essenser stundtals. Skojigt för att det är en tämligen festlig procedur att se hur bubblorna fyller det tidigare så stilla vattnet, och miljövänligt därför att man slipper tillföra vare sig miljövådliga transporter eller onödigt avfall. Lägg därtill att man slipper kånka en massa flaskor och backar och burkar fram och tillbaka till affären.

Med en egen sodastreamer har man även tillgång till kolsyrade drycker när som helst, utan att behöva placera foten utanför dörren. Barnen tycker att det är roligt och det blir lättare för samtliga i familjen att få i sig de 1-2 liter vätska om dagen som kroppen behöver därför att må bra.

Soda Stream har idag sex annorlunda modeller i sitt utbud för kolsyremaskiner. Den billigaste heter Jet och har diskret, klassisk design i svart plast och kostar omkring 600 kronor inkl. allt. Därnäst kommer de andra modellerna: Pure, Genesis, Dynamo, Stream samt slutligen Penguin som blivit populär då det är den enda kolsyremaskinen på marknaden som har snygga glasflaskor istället för plast.

Vilken man väljer är upp till ens budget och smak. Wassermaxx har någorlunda liknande produkter, så det är värt att kolla runt en aning innan man bestämmer sig. Att läsa en Soda Stream review kan vara till enorm hjälp.