Aromhusets Citron skänker ens kolsyrade vatten smak av klassisk syrlighet

Möjligtvis finns det ingen mer klassisk smak i kolsyrat vatten som citron. Aromhusets Citron skänker vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som även kan användas i allt från matlagning till te. Citron blandas också med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Citron är en smak vi använder till väldigt mycket. Under lång tid har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, också gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det handlar om smaksatt kolsyrade drycker så var citronen främst även där. I utlandet, där detta koncept inte är särskilt utspritt är det på många ställen den enda smaken man kan hitta på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 annorlunda smakessenser så klart inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och dessutom variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allting från grädde till te eller matlagning, endast fantasin sätter stopp. Citron funkar även mycket bra tillsammans med andra smaker. Tillsammans med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en ljuvlig balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är oerhörd. Vi måste dricka vatten för att må bra och vi svenskar har förstått att det är både godare och lättare att få i sig dagsransonen ifall den innehåller festliga bubblor och goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen och inget sötningsmedel. Man slipper alltså dålig bismak, ångest för vikt och välbefinnande och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är enkel och görs med smakflaskans egen kapsyl eller med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till var liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man hittar bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i butik. Gillar man ringa smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i en aning mer. Essenserna är högkoncentrerade och varje flaska rymmer 30 ml.

Ström uppger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller innehåll och variation, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten därför att undgå draga litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser fungerar exakt lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som absolut kommer att uppskattas.