Aqvia kolsyremaskin skänker bubblor åt alla

Aqvia AGA är det stora gasföretagets framstöt på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen introducerades år 2008 och heter Aqvia Exclusive. Den designades med enorm omsorg av den erkända designern samt färgexperten Eva Lilja, som fordom har samarbetat med storheter som IKEA och Alcro. Man ville offerera den nordiska befolkningen en attraherande kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att besvära med anskrämlig design.

sodavatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med stilren, skandinavisk design i dämpad rostfritt stål som därjämte fick en specialbehandlad yta för att man skulle slippa besvärlig fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem färger – crème, svart, lime, brunt samt orange och färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har alltså möjlighet att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken färg man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle erbjuda den kräsna nordiska befolkningen inte blott skulle hava snygg samt genomtänkt form, men oxå vara enkel och behändig att begagna. Detta lyckades man också med, man fyller en butelj med vatten, skruvar fixerad den på maskinen och trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt kolsyrat mineralvatten på kortare tid än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram ytterligare en form på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance samt har annorlunda färgsättning. Både Exclusive och Balance fungerar med samma tillbehör, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta ut maskin alternativt antagligen hava två stycken i samma hushåll.

När man handlar en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i bestämmelse både flaskor samt en gaspatron på köpet så att man kan bege bo och kolsyra sitt vatten genast. Man kan oxå anskaffa till essenser och koncentrat för att krydda sitt kolsyrade vatten, även dessa finner man inom samma idé. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser samt sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan sedan tidigare har varit känt för sina goda och kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu oxå ett brett urval av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland ett litet antal som är helt sockerfria. Ett övrigt affärsverksamhet som oxå säljer läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid access till bubblande rent vatten och när kolsyrepatronen tar final så lämnar man in den hos sin återförsäljare samt köper en ny till reducerat pris. På så vis slipper man en mängd tomma gaspatroner att återvinna samt dessutom sparar man en liten slant alltid.

Om man anser mycket om kolsyrade drycker, antingen bara rent vatten alternativt smaksatt bubbelvatten eller läsk, så är det helt färdigt en begåvad penningplacering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det betydlig bättre för miljön om man slutar anskaffa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har rest – i många fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper kånka dessa tunga flaskor från affären ständigt och slutlig men inte åtminstone så är det totalt klart snällare mot plånboken. Vårt rena, klara kranvatten är nästan gratis och när man väl har en kolsyremaskin så kan man kolsyra opp till 60 liter vatten innan det är dags att byta gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en investering för både nutid och futurum.