Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra design revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den introducerades år 2008. Aga ville alstra en kolsyremaskin som inte blott kolsyrar vatten effektivt, utan som oxå blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog hjälp av den erkända designern Eva Lilja som designade och färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i symtomatiskt stilren, skandinavisk form med rena, mjuka linjer samt sober silverfärg. Designern valde också omsorgsfullt ut fem färger som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, bäckmörkt, brandgul och lime. Man ville att alla hem, oavsett färgtema och andra preferenser skulle kunna finna en kolsyremaskin från Aqvia som stämde

bubbelvatten smakeraqviasodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Aqvia Exclusive blev snabbt populär samt tre år efter lanseringen kom en ny modell som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa ett par kolsyremaskiner enormt lika, men med annorlunda färgsättning, Balance går i sobert vitt med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt enkel att använda, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten samt trycker på en knapp. På kortare tid än en minut har man läskande friskt kolsyrat vatten! Man kan såklart oxå krydda sitt vatten om man föredrar det, eller blanda i läskkoncentrat för att göra dricka.

Det finns flera goda smaker att försöka samt annorlunda företag erbjuder annorlunda kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat och vattenessenser och Sodastream har ett ganska brett sortiment av läskkoncentrat. Man kan oxå försöka att mixa saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som läsk.

Ett övrigt affärsverksamhet som har specialiserat sej på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer samt har idag 20 olika smaker i den kategorin. Därjämte har man lanserat läskkoncentrat som idag består av 14 olika smaker, både sockrade samt sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna skänker när man dricker är kittlande och uppfriskande, det känns som att de renar gap samt kropp på något sätt, dessutom kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola och Sprite som vi gör idag och dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de minsann egentligen blott innehåller vatten och eventuella smakämnen.

Det renaste samt färskaste vattnet har vi i våra kranar, därjämte är kranvattnet väldigt billigt gentemot buteljerat vatten samt läsk. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter avsevärt, då betalar man blott för kolsyrepatronen och eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebär också mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i frekvens med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man nämligen en attraherande inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden samt på ett egen sätt, man får tillgång till färskt samt rent bubbelvatten när man vill samt kan dessutom göra sina egna läskedrycker. Dessutom slår man med en Aqvia Exclusive ett litet, men angeläget, slag för miljön.