Skippa sockertillsatser när du brygger öl hemma

Det är minsann inte så komplicerat att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man lätt kan bestyra med korrekt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra komplement som ska till finner man enkelt online som till exempel bryggsocker.

glucose

Men är bryggsockret faktiskt nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan detta sockret precis då man behöver det som mest?

God förberedelse är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man ständigt måste bana väg för sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin eller ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte har allting på plats inför vinbryggning så kan det hela enkelt gå åt skogen då saker som jäsning ej funkar så som man har tänkt sig.

Gå alltså igenom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska hända.

Brygga öl med bryggsocker eller bara med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen relevant att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Något som får flera att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ned bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som menar att man inte ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten anser ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som måhända inte är fullständigt lyckad.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir lite blaskigt. Därför att finna korrekt formel så kan det vara förståndigt att starta med ett mindre kok så att man inte behöver kasta så avsevärt om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl återigen så ska du se till att införskaffa ingredienserna online. På nätet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser såsom maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och bevara pengar på att handla online.

När du likväl är på internet så kan du också få en hel del tips och råd från folk i forum som likaså brygger eget öl och som beredvilligt delar med sig av erfarenheter samt insikter som de har samlat under årens lopp.