Natriumbensoat kan användas som konserveringsmedel I maten

Då man lagar sylt hemma så kan det vara förståndigt att nyttja sig av någon form av konserveringsmedel. I varje fall om man vill att sylten ska hålla en aning längre. Man kan natriumbensoat införskaffa i vanliga butiker samt online och detta konserveringsmedlet har nummer E 211.

Natriumbensoatet är i praktiken det natriumsalt som man får från bensoesyra och det finns naturligt i rönnbär såväl som i lingon. Med det natriumbensoat pris som du finner online avslöjar att du knappt får en produkt som kommer från en naturlig källa. Idag utvinner man ämnet på industriell väg men det rör sig om just samma ämne som det som finns i naturen.

natriumbensoat

Anledningen till att man kom fram till hur bra detta ämnet är på att konservera mat var just att man observerade hur länge lingon höll sig. Man förstod att de innehöll något som gjorde skillnaden och då man kunde lokalisera ämnet så var det enbart naturligt att börja använda sig av det för skilda typer av matprodukter som behöver bestå lite längre.

Är natriumbensoat en pålitlig produkt för matlagning?

Det är angeläget att införskaffa en produkt som är livsmedelsgodkänd. Då är den bra.

För att natriumbensoat ska fungera måste produkten som skyddas vara syrlig (ha lågt pH). Det har saft och sylt hela tiden för de innehåller naturlig fruktsyra. 1 gram syra per liter/kg räcker mer än väl för lågt pH.

Betydelsefullt med bra hygien och bra produkter i köket

Något som kan vara bra mycket farligare är att laga mat med usel hygien. Detta är vanligare än vad man tror och allihopa som använder disktrasa samt skärbräda ska veta att detta är produkter som kan ha mer bakterier samt hälsovådliga ämnen än en ordinär toalett har.

När du vill nyttja dig av natriumbensoat för att bevara sylt så är det också viktigt att du använder dig av en bra produkt som ej har gått ut eller på något sätt skadats. Chansa inte på att det där med bäst-före-datum är överdrivet.

Kom ihåg att även vanligt kranvatten i alltför höga doser kan vara cancerframkallande så betänk hur du lagar mat samt hur ditt kök ser ut. Det är förmodligen mycket viktigare att du gör rent trasan på korrekt sätt och väljer en bättre skärbräda än att du utesluter konserveringsmedel från sylt samt saft. Klicka här nu för mer information

Natriumbensoat är säkert att som konserveringsmedel men tänk på att köket bör vara fräscht .