Med boken Hemmaframställning av Vin kan du komma igång med bryggningen

Hemmaframställning av Vin är skriven av Kjeld Erlandsen och har hjälpt både nybörjare och lite mer erfarna vinbryggare i ca 30 år. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i många olika reviderade upplagor. Boken innehåller mycket praktisk upplysning om hur man på bästa vis brygger sitt vin och om vin jäst.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt kliv att från att bara gilla att dricka vin också börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar olika sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos somliga uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en givande och rolig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del människor avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. osäkerhet och okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar ständigt metoder för vinframställning överlag. Det dyker ständigt upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en mycket bra kvalité.

Utvecklingen är väsentlig på så vis att allt mindre inom all typ av vinframställning lämnas åt slumpen. Massor av framgångarna överlag påverkar i sin tur även processerna för hemmabruk. Samtliga dessa framgångar tenderar att påfallande påverka slutresultatet. Man ska vara noga med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del väsentlig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och även till omtappning. Därtill behövs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett tips är att inför bryggningen anteckna precis allting som behövs, och även göra upp en lista på de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna bör följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar ganska lång tid att brygga en sats så vill man inte gärna börja om från början. Det är även viktigt att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Kontrollera naturligtvis så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är betydelsefullt att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer detaljerad upplysning om vinprocessen ska läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar också på smaksättning och vinprovning. Därutöver står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är rentav enklare än vad man tror och inom väldigt kort kan du sitta och läsa boken direkt på datorskärmen alternativt via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är fullständigt kostnadsfri att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, genast