Garvsyra och tannin är bra därför att få vin som smakar gott

Numera så finns det gott om humorinslag som har tagit namnet garvsyra men faktum är att den här syran har rätt så lite med shower att göra. Visst, den består av flera tanniner som är en mycket betydande del i vin som självfallet vanligtvis serveras i underhållningssammanhang.

vad

Den goda smaken i vinet och den sträva smaken i omogen frukt

Om du tar ett bett i en omogen frukt så får du en barsk smak i munnen. Den här smaken kommer från tannin som finns naturligt i skilda frukter såsom sharonfrukt såväl som i vindruvornas kärnor samt skal.

Tanniner vin utmärks av att de har gott om det goda tanninet som åstadkommer att smaken blir mer glödande samt hett sammandragande. När du dricker ett gott rödvin så känner du helt klart av tanninet. Garvsyran känns också i whisky och cognac och kommer då från ekfaten eller tillsatta ekspån varifrån alkoholen extraherat syran.

Garvsyran är även en del av kaffe och te men icke överlägsen

Den garvsyra kaffe består av är icke dominant för det finns fler syror i kaffet som påverkar smaken. För att få ner surhetsgraden som de här syrorna bidrar till så kan man rosta hårdare för ett högre PH-värde.

Te som smakar strävt har tanniner som är PH-neutrala. Men det är betydelsefullt att begripa att te icke har garvsyra såsom är fallet i kaffe. Det är inte samma sak även om man känner den där sträva tanninsmaken då man tar en kopp te.

Gör ditt eget rödvin med bättre samt fylligare smak

När det handlar om tanniner vin blir godare av så är det viktigt att man får rätt sort. Det här är sådant som vintillverkare är högst medvetna om, och de är ingående med att nyttja sig av rätt sort av syra därför att få rätt smak på sina viner.

Det är likaså så att tanninet kan skänka en bättre effekt då vinet får mogna. När du väljer en vinsort som blir godare av att få stå och mogna till sig så kan du ofta se en slags sump i botten av flaskan. Vill Du veta mera Klicka På denna länk. Det här beror på tanninerna, men sumpen kommer inte att påverka vinets goda smak och man behöver ju icke dricka den.

Du kan tannin införskaffa i smarta förpackningar på tex. hembryggning.se samt allt-fraktfritt.se som är lätta att skicka med post. Lägg till ditt eget vin för att få en bättre smak.

Det är avsevärt nyttigt att få i sig tanniner med jämna mellanrum

Tanninerna har blivit mycket populära därför att vi idag vet att de faktiskt är bra för vår välbefinnande. Man har nämligen förstått att garvsyra, det vill säga skilda typer av tanniner, kan förebygga allvarliga sjukdomstillstånd som förkalkning av artärer. Man menar till och med att tanninerna skulle kunna vara med och förhindra hjärtinfarkter.

Det finns undersökningar som har visat att tannin också kan ha en sårläkande effekt men detta är mindre viktigt för dig som tycker om vin och som måhända gör ditt eget. En sak är säker, det rör sig om ett betydelsefullt ämne som gör mycket till livskvaliteten i form av goda viner!