Tio I topp hälsoeffekter med msm kosttillskott

När man vill använda sig av kosttillskott för att förfina den allmänna hälsan och för att bota problem som man har dragits med länge så är det viktigt att förstå att naturligt inte betyder samma sak som ofarligt.

Men är msm farligt?

Bara därför att msm pulver inte klassas som medicin så betyder det inte att pulvret inte kommer att ha en lika kraftfull verkan som en medicin kan ha, men det är viktigt att förstå att metylsulfonylmetan definitivt inte är farligt!

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i suverän hälsokostburkPremium kvalitet MSM pulver

Biverkningar msm kan lämna

Det finns minsann biverkningar av svavelpulver och en mycket alldaglig msm biverkning är lös mage. Detta är inget som man lider av länge men en del kan märka av att magen påverkas då man tar lite större doser av pulvret.
Det ska dock tilläggas att de allra flesta inte få den här typen av biverkning, och att msm rent allmänt är ett ämne som väldigt sällan ger några besvär.

När man ser på kosttillskott biverkningar så är det rätt vanligt att se liknande listor med huvudvärk, illamående samt klåda. Flertal gånger så är det så att företaget som tar fram produkten vill gardera sig och man nämner
tillstånd som ytterst få har drabbats av, om ens någon, för att se till att den som intar kosttillskottet förstår att en mindre risk finns och för att undkomma trubbel ifall någon får huvudvärk i samband med intag av svavelpulver.

Med tanke på detta så kan du förvänta att saker som huvudvärk, illamående, klåda och trötthet kommer att nämnas som biverkningar av msm men det är verkligen inte troligt att du kommer att drabbas av detta.

Men msm används till detoxing för det löser ut gifter som lagrats i kroppen och dessa kan giva matthet med mera. Så länge gifter löses ut och lämnar kroppen kan man få kass mage och känna sig konstig och ännu tröttare.

Minska msm dosering och vänta ut problemet är botemedlet. Flera av de fantastiska historier man hör om personer som upplever sig att ha fått ett nytt liv med ork av msm, så är det inte av msm utan av att gifter lämnat
kroppen så de blivit “normala” återigen. Ofta när de kanske tog msm av en helt annan orsak, för artros, eksem på händerna eller magen, för att träna på gym, få fin och bättre hud eller bara för helhetshälsan.

Köp ett svenskt fabrikat som Gelest msm, det säkrar produktkvaliten. Finns på CDON, Tradera och allt-fraktfritt.se med flera.

Vem ska ej ta msm pulver?

Det finns några grupper som inte rekommenderas att ta organiskt svavel i pulverform eller som tabletter. Här finner vi gravida och ammande kvinnor och människor som är allvarligt sjuka och blir medicinerade för detta. Om
du ej tillhör de här grupperna så kan du lugnt använda dig av msm.

Ifall du har någon form av sjukdom och undrar, “är msm farligt?”, så ska du först och främst rådgöra med din läkare. Ifall det är så att svavel på något vis kan störa din medicinering så är det självklart oerhört viktigt att du finner
andra typer av kosttillskott som kan ge dig den ork och helhetskänsla av hälsa som du är ute efter. Är det artros ledförslitning kan glukosamin vara ett alternativ.

Barn bör heller inte behandlas med msm kosttillskott vilket beror på att man helt enkelt inte känner till tillräckligt mycket angående hur extra svavel påverkar deras utveckling. För barn så är det bättre att öka på med naturliga källor till msm
som råa grönsaker och frukter. Mer info på denna länk: lignisul

Hantera pulvret på rätt sätt

Exakt som med alla andra livsmedel samt hälsokostprodukter så ska du hantera ditt metyl sulfonyl metanpulver på rätt sätt. Se till att du följer råden för användning och att du inte blandar pulvret hursomhelst. Om du till exempel blandar ihop en ansiktsmask med andra råvaror som är färskvaror och som snabbt blir dåliga så kan du ju inte säga att det var svavlet som var farligt då blandningen ger dig röda utslag i ansiktet för att en av färskvarorna blev härsken.

Med god användning så är msm inte farligt och du borde inte få någon msm biverkning så länge du håller dig till rätt dos samt inte använder ett föråldrat pulver som på något sätt har förstörts. Numera så är msm farligt för
mediciner samt andra kosttillskott som inte uppnår samma fina utfall som svavlet!