Kolloidalt silver är inget blufftillskott

Extremt små silverpartiklar är vad som utgör kolloidalt silver. De minsta partiklarna i kolloidalt silver är vanligtvis mindre än 1000 nanometer. Trots oenighet i debatten så finns det starka källor som påvisar att rent silver är ofarligt för kroppen. Kolloidalt silver har emellertid uppmärksammats inom hälsokostbranschen och har blivit ett populärt kosttillskott – främst i USA.

Kolloidalt silver beskrivs vanligtvis som en mirakelmedicin och en del vill tro att dess hälsosamma goda effekter är en bluff. Faktum är att kosttillskottet används i USA av ungefär tio miljoner amerikaner och inte ett enda dödsfall finns registrerat. Det finns rapporter om en man som blivit blågrå i huden av en egentillverkad silverprodukt. Trots att det är en annan produkt tar media upp fallet i ett försök att lura personer att inte konsumera kolloidalt silver.

Kolloidalt silver är en godkänd produkt som desinfekterar vatten utan att några biverkningar uppstår. Det är effektivt mot svampar, virus, bakterier och encelliga parasiter. Förutom att rena vatten har produkten dessutom konstaterats kunna ha positiva hälsoeffekter både hos människor samt djur.

Den främsta orsaken till att kolloidalt silver är ofarligt är för att kroppen har ett effektivt utrensningssystem. Den föda vi äter samt vattnet vi dricker innehåller silver som ju är ett naturligt grundämne.

Silver antiviral
I enlighet med studier så har det visat sig att kolloidalt silver ska kunna både byta ut och komplettera antibiotika. Silverjoner eliminerar på ett effektivt sätt antibiotikaresistenta stammar av bakterier. Silver förstör bakteriefilmen som bakterier etablerar kring sina kolonier. Det innebär att antibiotikan inte kan få den verkan som är tänkt, medan kolloidalt silver har en antiviral effekt.

I enlighet med vetenskapliga studier har det visat sig att silverjoner har mycket bra effekt på cancerceller utan att biverkningar uppstår. Silverjoner ska ha åtminstone lika god verkning som cytostatika.

Att silver är en substans som är bakteriehämmande upptäcktes tidigt i historien. Under 1800-talet började silver användas i olika mediciner som antibakteriell substans. I samma veva började läkemedelsindustrin marknadsföra dessa mediciner. Man hittar mycket info online om man söker på kolloidalt silver eller på msm silver.

Det har visats att kolloidalt silver har otaliga hälsobefrämjande effekter fastän kritiker hävdar avvikande. Om man vill sanera tarmsystemet kan man med fördel fylla upp ett dricksglas med vatten och blanda i en matsked kolloidalt silver. Därnäst häver man kvickt i sig så att silvret når så långt ner i tarmen som möjligt.

Den som har sår på kroppen kan få verkningsfull vård med hjälp av kolloidalt silver. I och med silverjonerna bildar stamceller i området kring såret. På så sätt kan såret läka upp till 50 % snabbare och utan att ärrvävnad uppstår.

Även när man bränt sig så kan kolloidalt silver undertrycka smärtan och rappa på läkningen. Man kan trycka en kompress som är indränkt i kolloidalt silver mot brännskadade området. Den allra mest effektiva metoden är dock att doppa ned den drabbade kroppsdelen i ett bad av kolloidalt silver. I enlighet med denna hantering så kommer inga brännblåsor bildas och smärtan kommer skyndsamt tona från. Dock kan huden runt det drabbade området bli kortvarigt hårt, men redan efter några dagar trillar förhårdnaden av.

Tyvärr är urinvägsinfektioner ett rekurrent problem för kvinnor. kolloidalt silver är för dessa problem hämmande Blott några teskedar kolloidalt silver om dagen krävs för att effekten ska bli förebyggande.

ionplus kolloidalt silver

Sverige finns kolloidalt silver på nätet, till exempel https://allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/kolloidalt-silver.html.