Glukosamintabbler är billigt och effektivt

Om du har kommit fram till att du möjligen lider av begynnande artros så är det angeläget att du ej gissar. Man ska alltid uppsöka en läkare därför att fastslå att det faktiskt rör sig om artros i knä, artros axel eller var man nu upplever smärta och minskad rörlighet. Men det kan likaså vara smart att börja med glukosamintabletter som består av ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande effekt och som kan ge ökad rörlighet i leden som har drabbats.

glukosamin

En verkningsfull kur med glukosamintabletter och viktiga övningar

Bortsett från att rådgöra med en bildad läkare och börja ta glukosamintabletter så kan man dessutom komma igång med sjukgymnastik. Detta betyder inte nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är expert på saker såsom artros i nacken samt artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man även göra själv.

Lär man sig endast rätt övningar så behöver man ej ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För vissa så kan det vara svårt att vara konsekvent då man inte har en sjukgymnast som väntar alternativt ett gymkort som man har betalat för, och det är förstås även något som man skall överlägga då man planerar för att bearbeta artrosen.

Köp glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs också som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man finna på Apoteket men det är bra mycket smartare att köpa glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt såsom all-fraktfritt.se så finner man exakt samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är dessutom lätt att beställa den här typen av varor online. De skickas snabbt till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan leda till att man får förbättrad flexibilitet och också speciell smärtlindring.

Men fungerar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en hjälp då brosket bryts ned på grund av åldrandet. Studier på människor har fått lite olika resultat men det lutar likväl mot att det här är ett ämne som minsann gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin fungerar. Men de är alla utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker ej. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaså står det icke på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor innan behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att tala om detta också.

Även om läkare vet att det här ämnet faktiskt gör en skillnad så är det ej så enkelt att de alltid kan förespråka att ta det som tillskott. Det här beror på att man behöver ytterligare studier som kan bekräfta att det verkligen fungerar på samtliga patientgrupper och eventuellt viktigare, att man måste pröva att det är säkert för gravida samt andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan också intyga att de faktiskt mår bättre och det här är nog viktigare än flertal studier som bekräftar detta. Det är bara att ta en titt på forumtrådar där verkliga personer som använder sig av glukosamintillskott diskuterar hur detta fungerar och hur de mår.