Glukosamin

Produktionen av glukosamin, som krävs för rörligheten av kroppens leder och brosk, bidrar till produktionen av hyaluronsyra som har en smörjande effekt. Den höga viskositeten hos hyaluronsyran har en dämpande verkan och skyddar ledbrosk mot artrosskador. Hård träning och stigande ålder kan dock medföra att broskcellerna inte producerar hyaluronsyran som de bör. Följaktligen kan det vara idé att ta ett tillskott i form av glukosamin för att stoppa slitage på leder och brosk.

Det är en markant fördel att glukosaminsulfat är ett kroppseget ämne och som inte påverkar andra former av medicinering. Det genererar heller inga biverkningar.

Patienter med ringa nivå av knäartros kan uppleva symtomlindring av kur med glukosaminsulfat. Även personer som har ledproblem av typen osteoartros har blivit till fullo fria eller åtminstone upplevt minskade problem vid nyttjande av glukosamin.

Glukosamin är helt enkelt en del av ledväskans smörjämnen. Många undersökningar har visat att ytterligare inflöde av glukosamin tas upp av kroppen och kompletterar den kroppsegna produktionen. När glukosamin har jämförts med antiinflammatoriska preparat som ibuprofen och naproxen har glukosamin bidragit till bättre lindring av ledbesvär efter några veckors nyttjande. De antiinflammatoriska preparaten kan dessutom medföra biverkningar.

Glukosaminsulfat pulver, bra Glukosamin till bra pris.

I så kallade dubbelblindtester då effekten av glukosamin har testat i relation till placebopreparat så har glukosamin visat på markant lindrande verkan rörande smärta, flexibilitet och svullnad i leder som har skadat ledbrosk.

Vid ökat intag av glukosamin så tycks också produktionen av ledvätska samt ledbroskämnen stiga. För att få mer info angående ämnet Glukosamin klicka här
I bästa fall medför det att ett skadat ledbrosk kan bli helt återställt.