Ta hand om kropp och hem med bikarbonat i skafferiet

Det finns vissa saker som man icke vill vara utan. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Faktum är att bikarbonatet också kan vara fint att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan också bra för städning.

dricka

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Inte att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta ifall du köper på allt-fraktfrittse, där finns bägge sorterna i livsmedelskvalitet.

När man får saltet i ren form så är det vitt och det löses ej upp så lätt i vatten. Man använder sig av bikarbonatet på så flertal olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med välbefinnande för kropp och för hem.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. Det måste den ha därför att smälta mat och döda bakterier och parasiter. För att hindra det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Gör detta innan du äter och ej efter så att du inte stör matsmältningsprocessen som behöver syran. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som exempelvis att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre ifall man enbart ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Det måste vara rent i huset för att man ska må bra

Lite smuts blir man möjligen starkare av men om det är så att det inte är rent i kök samt i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika därför att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Smeta på handfat i badrum och kök alternativt på prylar som har fått fettfläckar för att hastigt få fräscht. Det här är sannerligen en verkningsfull procedur som är mild för dig och för miljön. Ifall man ska feja med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till flera månaders städbehov.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är detsamma?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver samt bikarbonat är samma sak. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse samt syra. Detta är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. dricka bikarbonat. Ifall det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Detta kan vara filmjölk alternativt juice från någon citrusfrukt. När receptet saknar ingrediens som är syrlig så är det bättre att nyttja bakpulver för bättre verkning vid jäsning.