Bikarbonat och bakpulver – funkar ungefär på samma sätt

Då man inser hur mycket man kan göra med bikarbonat så vill man fort prova, men då man enbart har en liten bakpulverburk hemma så kan man ju fråga om det går att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ideligen en aning mer för att städa i badrum samt kök med detta mirakelmedel. Men det finns även andra skillnader som kan vara fint att ha koll på.

bikarbonat

Bakpulver för bakning och för annat som tvingas göras därhemma

När det innefatta bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett ifall man ska baka scones alternativt en aptitlig chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att få god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra och stärkelse. De facto så kan man jäsa en kaka endast med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan inte använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Kärt barn har flera namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat alternativt E500 som är en annan benämning på detta salt.

I ren form så får man bättre effekt vid städning

Bakpulver bikarbonat är således en blandning av åtskilliga ingredienser medan natriumbikarbonatet är den förädla formen. Ifall du ska rengöra med ämnet så är det bäst att ha den rena formen.

Du kommer förstås även att beskåda effekt med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp samt användas i smet med attika för att får det rent. Men ultimata effekten får man med den förädla formen som man också kan få i lite större förpackningar till ett fint pris.

Om du vill göra en smet så är originalformen likaså bättre därför att den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du sedan behandlar diskbänk, handfat samt toalett med.

Det bästa är att ha bikarbonatet hemma för annorlunda behov

Förväxla inte natriumkarbonat och bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 skilda saker. Båda finns på allt-fraktfritt.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid borde välja. Mer bikarbonat soda fakta här.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat samt bakpulver så inser man någorlunda snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det förädla saltet som både jäser och gör fräscht så ordnar allting sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få dän fläckar och smuts. Omvänt sett så är det inte lika självfallet.

Därjämte så kan man nyttja bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar samt putsa silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Ifall du är riktigt noga så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med fräscht natriumvätebikarbonat för annat som städning samt kroppsvård. På så vis så kan du fixa det mesta därhemma!