Använd eterisk oljor på skilda sätt

Massor som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer välbehaglig. Man kan använda sig av eteriska oljor på en aning olika vis och vilken man ska välja beror helt på vad syftet är. Är det eventuellt så att du behöver bli på lite bättre humör eller behöver du en naturlig antilöss metod?

ekologiska

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Innan du beställer doftolja så kan det vara klokt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket upplysning online och man kan självklart också läsa en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även ifall oljorna är naturliga och säkra så är det relevant att begripa att ekologiskt inte ständigt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan påverka ditt humör kraftigt. Detta kan ju vara väldigt positivt men ifall man väljer fel doft så kan det få omvänd följd.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som till exempel lavendelolja som de flesta gillar. Den här oljan kan man tillämpa som massageolja som den är eller genom att addera den till en annan ekologisk samt naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Detta blir utmärkt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande verkan. Det här kan göra susen en riktigt varm och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker även god smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan nyttja de eteriska oljorna på tre olika sätt. Som hudbehandling, att andas in alternativt att förtära. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara vaksam med eftersom inte allihopa doftoljor är gjorda för invärtes användning.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man addera några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett bekvämt sätt. Man kan likaså droppa en aning i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Viktigt att tänka på med doftoljor och deras effekt

Man bör ta det få varsamt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt giva mycket starka effekter och det speciellt under känsligare perioder i livet som då man är med barn. Testa dig fram och håll ett öga på din kropp samt ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage samt zonterapi så är det likaså angeläget att man vet vad man gör. Det kan verka enkelt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men ifall man gör det här på felaktigt sätt så kan det få effekter som ej är så behagliga.

Ett säkert sätt att inhandla hög kvalitet och garanterat outspädda eteriska oljor är att inhandla från allt-fraktfritt.se, då handlar man därutöver utan mellanhänder.

Lär dig således mer om hur du skall applicera eteriska oljor före du köper en doftolja att komma igång experimentera med. Något som är enormt lätt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken samt bakom öron på barn som går i förskolan. Löss klarar nämligen ej av den här doften så detta är ett naturligt, säkert och mycket effektivt lusmedel!