Att fundera på beträffande 5:2-dieten

Idén om att hålla nere kaloriintaget är egentligen föga häpnadsväckande. Vi har länge känt till att det är kalorierna som är nyckeln till viktnedgång, vi har enbart saknat det rätta upplägget för att behärska att skära ner på kalorierna.

En av svårigheterna med att hålla kaloriintaget på rätt nivå är att vi behöver dem. Kalorierna är viktiga för oss, de är kroppens bränsle. Utan dessa blir vi svaga och orkeslösa och kan varken träna eller ta oss igenom vår vardag. Kroppen älskar så klart sitt bränsle och har inte ständigt förmågan att känna när tanken är full.

Bäst att spara lite till en dag då det inte finns så mycket mat, resonerar våra kroppar och placerar de där extra kalorierna i fiffiga fettlager på kroppen.

När du då gör slag i saken och kommer igång med en strikt diet för att bli av med fettdepåerna, för i själva verket vet vi ju att sötebrödsdagarna knappast är på väg att gå över, kommer kroppen såklart att protestera. Och när kroppen tvärvägrar är det väldigt besvärligt att hålla i dieten och inte ge efter för frestelserna.

En annan vanlig fallgrop är att man innan man inleder en diet faktiskt inte har koll på vad man sätter i sig. Om du skulle uppskatta ditt kaloriintag per dag, hur nära sanningen antar du att det skulle ligga? Och ifall du skulle välja att skippa socker en vecka, vet du vilka de vanligaste sockerkällorna i din diet är?

Tar du en närmare titt på innehållsförteckning och näringsinnehåll på de produkter du oftast konsumerar hittar du troligtvis mängder av socker du inte visste att du satte i dig. Dessutom innehåller många produkter du aldrig skulle kunna tro tillsatt socker.

De flesta juicer samt smaksatta mejeriprodukter är riktiga sockerbomber i vår föda.

Att få sockerkurvan under kontroll är en av nycklarna till att hålla en hälsosam diet, och det dolda sockret är en av våra största utmaningar i vardagen. 5:2-dietens fastedagar hjälper dig att jämna ut kurvan och motarbetar sockersuget.

Att inte ha korrekt råvaror hemma är även ett vanligt vis att inte lyckas hålla sin diet. Vi har samtliga dagar då vi kommer hem från jobbet och bara inte orkar tänka på näringsinnehållet. Ifall det som finns i kylskåpet då inte överensstämmer med din nya kosthållning är det enkelt att trilla dit och göra det lätt för sig.

Se till att ständigt ha “tillåtna” produkter hemma för att klara dina fastedagar. Möjligtvis kan du avsätta en egen hylla i kylskåpet till de produkter som inte passar in i 5:2-dietens recept. Då blir de lättare att ignorera i jakt på passande middag.

Den främsta utmaningen med 5:2 är att ta sig igenom de två första veckorna när kroppen ställer om sig som mest. Stå ut med huvudvärk samt orkeslöshet, redan vecka tre på din nya diet kommer du att notera resultat i form av ökad ork och lust! Dessutom kan det redan då synas resultat på badrumsvågen.